Vi tillgodoser alla dina behov!

Quality Packaging Europe AB

 erbjuder högkvalitativa flexibla material, folie på rulle, tryckta återförslutningsbara zippåsar, sacheér anpassade för alla sorters livsmedel från mindre volymer med digitaltryck eller större volymer i flexo/rotogravyr beroende på vad som krävs.

Vi har även otryckta lagerpåsar i marknadens bredaste sortiment över 400 varianter från 3g – 5kg storlekar.

Q-packs misson är att hjälpa kunden att anpassa förpackningen efter sitt önskemål i stället för som normalt är att kunden får en standard förpackning och anpassar sin produkt efter denna.

Vårt mål är att vara den mest flexibla och mest serviceinriktade partnern och att med snabba svar och med vår expertis hjälpa kunden att finna den optimala förpackningen och tryck för sin produkt vilket gör att kunden får en bättre säljande produkt.

Våra förpackningar täcker små eller stora behov, med de barriäregenskaper som gör att produkten/livsmedlet får en bästa hållbarhet. Kombinationerna av tryck och material gör att möjligheterna är i det närmaste oändliga och samtliga förpackningar kan anpassas efter just dina behov.

Våra ledtider är från:

2-5 veckor för tryck folie på rulle beroende på volym

3-8 veckor för ståpåsar beroende på upplaga

7-12 veckor för Flatbottompåsar

Välkommen att kontakta oss om du vill beställa eller har frågor om våra flexibla förpackningar.

1) Flexibla förpackningar för livsmedel

Vi erbjuder de bästa alternativen av förpackning för era produkter och utgår alltid från produktens krav på materialegenskaper och säkerhet. Allt för att hitta den lösning som bäst passar dina behov.

Vi har tillgång till ett brett utbud av laminat/material vilket ger många kombinationsmöjligheter och en garanti för lång hållbarhet och en högkvalitativ utskrift på alla material. På det sättet kan vi garantera ett högt värde för våra kunder.

Exempel på produkter: Kosttillskott, olika typer av superfoods, pulversåser och smaktillsatser, nötter, godis och choklad, oliver, kakor, spannmål, socker, chips och snacks, pasta, ris, soppor, kaffe och te, bageri och konditori, drycker, fisk och skaldjur, kött, ost och korv, frukt och grönsaker, foder, frysta produkter som räkor, scallops etc.

2) Flexibla förpackningar för fryst

Förpackningen för frysta livsmedel kräver särskilda egenskaper. Framför allt gällande svetsningar, temperatur, bearbetbarhet och resistens mot stötar och hack, detta så att inte förpackningen spricker av kylan vilket inträffar om fel material används.

3) Digitaltryckta material

Qpack har möjlighet att hjälpa dig att med en ny revolutionerande teknik med digitaltryck för flexibla material och med en vattenbaserad lamineringsteknik och en effektiv konverterings teknik, kan vi erbjuda dig skräddarsydda tryckta ståpåsar och sachets eller film på rulle från marknaden lägsta volym för alla tänkbara produkter med kort ledtid jämfört med traditionell tryckteknik. Detta är ett utmärkt sätt när det är flera varianter för ex. vid tester av nya produkter, lanseringar eller där snabbhet är en viktig del.

4) Flexotryck

Flexotryck lämpar sig för lite större volymer än digitaltryck, tryck upp till 9 eller 10 färger + lack.

5) Flexibla förpackningar för färskvaror

Vi har produkter för bl a;

  • Yoghurt/mjölk; innovativa tillämpningar för kylda hyllor.
  • Storkök och restaurangnäringen; produkter som klarar bevara värme, motstå hetta och klara av mikrovågsugn.
  • Ost; Färska produkter har större behov av att bevara sina egenskaper, samtidigt som de skall vara attraktiva förpackningar.
  • Fisk & skaldjur; Fisk och skaldjur kräver särskilda förpackningar för attupprätthålla arom, smak och färg.
  • Frukt & grönt; Frukter och grönsaker kräver mer och mer särskilda villkor för att bevara smak, lukt och utseende. Särskilt när det gäller sk. ”cut-products”, dvs produkter som är helt eller delvis bearbetade.
  • Korv; Olika typer av korv kräver olika material. Torkad, färsk, kokt eller rökt. Skall det luftas? Bevaras? Konserveras? Vi har produkter för samtliga behov.
6) Rotogravyr

För större upplagor eller tryck där det krävs ett tryck av foto-kvalitet, tryck upp till 11 färger.

7) Förpackningar för drycker

för varje flaska eller burk, så kallade sleeves.

Kontakta oss för att hitta innovativa produkter och lösningar som bäst passar dina behov.

Quality Packaging Europe jobbar för att skapa en grönare framtid genom en utveckling av hållbara förpackningslösningar och ersätta energikrävande material som exempelvis burkar i glas, metall och hårdplast.

Vad är hållbara förpackningar?

Flexibla förpackningar är unika på det sättet att dess hållbara egenskaper bidrar till att producera mindre avfall i första hand. Genom att välja flexibla förpackningar framför mer traditionella förpackningsformat som glas, hård plast och metall, tar du redan steg för att minska deponi, växthusgaser och överskottsförbrukning av råvara. Q-pack har tagit begreppet hållbar förpackning ett steg längre och har utvecklat en rad olika material som kan användas som ett alternativ till standard plastlaminat. Detta innebär att vi kan erbjuda marknaden miljövänliga förpackningar som är lämpliga för kompostering eller återvinning.

Vi tillgodoser alla behov med produkter av hög kvalitet